FI AVA & H-AVA, SE AVA & H-AVA, PPR1, PAIM1 Saunajaakon Smooth Criminal

 

Uni

 

Uni, vähän erilainen kora.

Pikkuruinen oman tiensa kulkija, joka aluksi kieltäytyi kaikesta yhteistyöstä kanssani. En osannut kuvitella Vukin pennusta koskaan tuollaista.

Vastarannan kiiski ja jämäpentu, josta kasvoi täydellinen harrastuskaveri, ”joka paikan höylä”. Se rakastaa ihmisiä ja tuttuja koiria. Vieraiden koirien kanssa se ei halua olla missään tekemisissä. Kotona se on mallia sylikoira, töissä innokas ja itsenäinen.

Pääasiassa Uni on minun agilitykoirani ja siinä se onkin varsin taitava ja nopea. Kaksivuotiaana Uni oli mm-karsintojen viides ja lunasti paikan 2013 maajoukkueeseen ja 2014 Euroopan Openiin. Pohjoismaiden mestaruuksista kotiintuomisina oli JOUKKUEKULTA. Kolmevuotiaana se sijoittui karsinnoissa sijalle 10. Lisäksi Unilla on lukuisia voittoja kolmosluokasta.

Agilityn ohella Unin kanssa paimennetaan ja omista koirista se onkin se mieluisin työkaveri, kun lähdetään laitumelle hommiin. Järin vahva se ei ole ja vähän se on sellainen jumittava fiilistelijä, mutta omat lampaat liikkuvat hyvin sen kanssa ja pysyen kuitenkin rauhallisina, joten  kotihommissa Uni on ihan riittävä.

Unin kanssa on ajettu myös pohjat jäljelle ja leikitty kaikkia tokon evl liikkeitä. Se työskentelee samalla asenteella kuin emänsä, joten kiva sen kanssa on treenata mitä tahansa. Yhdesseä asiassa se on kuitenkin hieman yllättäenkin luonnonlahjakkuus…nimittäin supikoirien metsästyksessä :-). Siltä on ammuttu yksi supi ja tarkoitus olisi taas talvella lähteä yhdessä metsästämään, meidän rannat kun kaipaavat harvennusta supikoirien osalta.

  • A-A lonkat, 0-0 polvet , selkä ja kyynärpäät
  • Syntynyt: 31.3.2011
  • Rek: ER33539/11/
  • Isä: GK VALLH PR Seemework Key
  • Emä: FI, SE, NO POHJ TVA, JK3, BH Tending Cantrip
  • Kasvattaja: Mila Oravecz
  • Omistaja: Mila Oravecz