2020 Pentueet

1. pentue

Ppr1 Saunajaakon Black Pearl “Lucy” & Ppr1 Glencregg Roy “Roy”

15.8. Lucyn ja Royn pennut syntyivät. Nopean ja helpon synntyksen tuloksena saatiin maailmaan 1 uros ja 5 narttupentua. Kaikilla pennuilla on jo koti.

Lucy on pienikokoinen narttu, jolla on asenne kohdallaan. Sillä on erinomaiset hermot ja se on vapaalla ollessaan hyvin huomaamaton. Se on myös täysin lunki muiden koirien ja kaikkien ihmisten kanssa. Lucyn kanssa on aina keskitytty vain paimentamiseen ja se on ollut alusta asti hyvin helppo kouluttaa. Se on lampailla avoin, se kohtelee eläimiä hyvin, eikä se jumita silmään kiinni. Sillä on kyky lukea lampaita ja tilanteita, mutta samalla se on hyvin yhteistyökykyinen ihmisen kanssa. Lucy onkin varsin toimiva peli kotona lammastilan töissä, sekä tarkkaa kuuntelua vaativissa kilpailutilanteissa. Lucy kilpailee omistajansa Ninkan kanssa paimennuksessa ylimmässä luokassa ja se on suorittanut SPKYn perusradan.

Lucyn isä on Anja Lehtiön Kemi Rhemy, joka kilpailee Suomen maajoukkueessa paimennuksessa. Pentueen emä on Anne Talasmäen taskuraketti Fyhr´s Cass, joka kilpailee paimennuksessa 2-luokassa. Koko pentue on kuvattu luustoltaan täysin terveeksi. Koko pentue on vähintäänkin syttynyt lampaille tai ne jo kilpailevat paimennuksessa.

Lucylla on A-A lonkat, kyynärät 0-0, polvet 0-0, selkä VA0, LTV0. Olat kuvattu epävirallisesti puhtaiksi. Silmät puhtaaksi peilatut. Lucy on vanhempiensa geenitestitulosten perusteella IGS, TNS, SN, CEA terve.

Pentueen isä Roy ISDS rekisteröity tuontikoira, rakenteeltaan sopusuhtainen ja keskikoinen uros. Roy tulee erinomaisesti toimeen kaikkien koirien ja ihmisten kanssa, erityisesti lapsia se rakastaa. Roi on isomoottorinen koira, joka työskennellessään lampailla on samaan aikaan kiihkeä ja keskittynyt. Se fokusoi hyvin eläimiin, mutta liikkuu silti eteenpäin. Roylla on hyvä ajo ja luontaiset flänkit. Roy kilpailee paimennuksessa 2-luokassa.

Royn isä on Supreme Champion Glencregg Silver, jonka emä puolestaan on vuoden 2011 World Sheepdog Trial Champion Becca. Molemmat koirat ovat monivuotisia Irlannin maajoukkueen edustajia. Roylla itsellään on Suomessa kaksi aiempaa pentuetta. Nuoresta iästään huolimatta kaikki sen pennut ovat jo syttyneet eläimille.

Roylla on A-A lonkat, 0-0 kyynärpäät, VA0, LTV0 selkä. Silmät peilattu terveiksi. Roy geenitestien perusteella CEA, DH, IGS, MDR1, MH, NCL5, prcd-PRA, SN ja TNS terve.

Linkkejä videoihin:

Pentue tehdään yhteistyössä Lucyn omistajan Ninka Reittu-Kuurilan kanssa ja pennut kasvavat Ninkan luona Joensuussa. Pennut tullaan tuplarekisteröimään Suomen kennelliittoon ja paimenkoirarekisteriin. Nämä pennut tullaan myymään ensisijaisesti paimentaviin koteihin, jossa on kiinnostusta kouluttaa ja kilpailla koiran kanssa. Myös agility, toko ja palveluskoiralajit huomiodaan. Pentuja ei myydä ensimmäiseksi harrastukoiraksi tai perheen seurakoiraksi.

Tiedustelut: mila.oravecz@gmail.com


2. Pentue

BH Saunajaakon Black Magic & TK1 Saunajaakon Fireproof

15.9. Fun synnyttti helposti ja nopeasti viisi pentua, kaksi poikaa ja kolem tyttöä. Kaikilla pennuilla on jo kodit.

Fun on hyvin ystävällinen ja helppo koira arjessa. Se rakastaa lapsia, se tulee toimeen kaikkien kanssa, eikä sitä saisi tappelemaan edes provosoimalla. Funilla on runsaasti taistelutahtoa, se palkkautuu parhaiten leikkimällä ja se haluaa miellyttää ohjaajaa. Se on luontainen hyppääjä ja elastinen kropan käyttäjä. Se ei kuitenkaan ole hullun kiihkeä, eikä sitä saa hetsattua yli missään tilanteessa, vaan se on enemmänkin ajatteleva ja järkevä treenattava. Fun treenaa omistajansa Maija Piiroisen kanssa tokoa, PK-jälkeä ja satunnaisesti he ovat käyneet myös lampailla. Funilla on oikeus voittajaluokkaan tokossa ja se on suorittanut BH kokeen.

Funin isä on Anja Lehtiön Kemi Rhemy, joka on Suomen paimennusmaajoukkueen monivuotinen edustaja. Pentueen emä on Anne Talasmäen taskuraketti Fyhr´s Cass, joka kilpailee paimennuksessa 2-luokassa. Funin kaikki sisarukset on kuvattu luustoltaan täysin terveeksi ja ne treenaavat ja kilpailevat ensisijaisesti paimennuksessa.

Funilla on A-A lonkat, olat incoc 0-0, kyynärät 0-0, polvet 0-0, selkä VA0, LTV0. Silmät puhtaaksi peilatut. Fun on vanhempiensa geenitestitulosten perusteella IGS, TNS, SN, CEA terve.

Raimo on työlinjainen uros, oma kasvattimme. Raimon vahvuus jo pennusta lähtien on ollut sen tasapainoinen luonne. Se on rohkea, reipas, ystävällinen ja hyvähermoinen. Töitä tehdessään Raimo on vauhdikas ja sähäkkä, se omaa hyvän moottorin ja korkean työmoraalin. Raimo harrastaa omistajansa Josefina Sipilän kanssa ykköslajinaan agilityä, josta Raimolla on jo kaksi agilitysertiä. Raimo on radoilla vauhdikas, mutta sillä pysyy myös pää mukana menossa. Tokosta Raimolla on TK1 koulari ja paimentamassakin Raimo ja Josefina käyvät säännöllisesti.

Raimon isä on ihastuttava Belgialainen agilitykoira Kitacan´s Kyz, jonka kyky lukea rataa ja tehdä töitä ohjaajalle kaikkensa antaen on saanut monet ihastumaan. Raimon emä Garth Fire “Liina” taas on oma tuontini Walesista. Hyvin näppärä pieni narttu, joka antaa kaikkensa ohjaajalleen agilityradalla. Raimon sisarusparvi on ollut myös hyvin tervettä ja hyvän moottorin omaavia koiria kaikki.

Raimolla on A-A lonkat, olat Incoc 0-0, kyynärät 0-0, polvet 0-0, selkä LTV0, SP0, VA1 (alikehittyneet kylkiluut viimeisessä rintanikamassa). Silmät puhtaaksi peilatut. Raimo on geenitestien perusteella IGS, DM, EAOD, MDR1, NCL, SN, DH, GGD ja CEA terve, mutta kantaa TNS geeniä.

Linkkejä videoihin:

Pentue tehdään yhteistyössä Funin omistajan kanssa, mutta pennut syntyvät ja kasvavat kasvattajan luona Paimiossa. Nämä pennut tullaan myymään tavoitteellisesti harrastaviin koteihin agilityn, Pk-lajien, paimennuksen ja tokon pariin. Pentuja ei myydä ensimmäiseksi harrastuskoiraksi tai perheen seurakoiraksi.

Tiedustelut: mila.oravecz@gmail.com