Pentue tulossa….

PPR1, PAIM1, PAIM2 Fyhr´s Cass x PPR1, PAIM1 Kemi Treg

 


15.6. Pennut syntyivät helpon synnytyksen tuloksena, kolme narttua ja kaksi urosta. Tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että kaikille pennuille on jo löytynyt sopiva koti.

15.4. Anne Talasmäen Cass on astutettu Leena Vaaraston 3-vuotiaalla uroksella Kemi Tregillä. Pentujen laskettu syntymäpäivä on 15.6.

Yhdistelmä on tehty ensisijaisesti vanhempien paimennusominaisuuksia ajatellen, mutta vanhempien ja suvun luonteiden perusteella tulevista pennuista  tulee löytymään koulutettavuutta ja potkua myös muihin lajeihin. Cassin edelliset pennut Kemi Rhemyn (Tregin pentueveli) kanssa ovat nyt 1,5 vuotiaita ja koko pentue on luustoltaan täysin terveeksi kuvattu. Pennut työskentelevät ja harrastavat aktiivisesti paimennuksen, tokon ja agilityn parissa.

Cass ja Treg ovat molemmat itsevarmoja ja vakaita koiria, jotka kuitenkin haluavat miellyttää ohjaajaa. Molemmilla on suuri työmoottori, runsaasti taistelutahtoa ja ne laittavat itsensä mielellään likoon töitä tehdessään. Molemmilla vanhemmilla on hyvät hermot ja ne pitävät päänsä hyvin kasassa tilanteessa kuin tilanteessa, vaikka ovatkin kiihkeitä ja intensiivisesti työskenteleviä.

Molemmat koirat työskentelevät ja kilpailevat paimenkoirina (SPKY 2-luokka), Cassin kanssa on tehty hieman myös tokoa. Molemmat  koirat ovat hyvin motivoitavissa taisteluleikkien ja namien avulla, eikä kummallakaan ole minkäänlaisia pinta-arkuuksia. Vapaa-ajalla Cass ja Treg ovat molemmat sosiaalisia koiria, jotka on helppo ottaa mukaan mihin tahansa tilanteeseen.

Lisää tietoa, videoita ja linkkejä vanhemmista ja sukulaisista löytyy pentueelle luodusta Facebook ryhmästä, jonka löydät TÄÄLTÄ.

Cassillä on A-A lonkat, 0-0 kyynärät ja puhtaaksi peilatut silmät. Lisäksi Cass on vapaa kaikista dna-testeillä selvitettävissä olevista sairauksista.

Tregillä on A-A lonkat, 0-0 kyynärät ja silmät muutoin puhtaaksi peilatut, mutta molemmissa silmässä todettu Vitrius degeneration, joka ei kuitenkaan vaikuta jalostuskäyttöön.

Pennut myydään vain aktiivisesti harrastaviin ja kilpaileviin koteihin, paimennuksen, agility, tokon, PK-lajien ym. lajien pariin.

Yhteydenotot: mila.oravecz @ gmail.com