Pentue tulossa…

FI AVA Saunajaakon Breakthru & TK1 Päkäpaimenen Kikka Kolmonen

.

1.4. Pennut syntyivät Aprillipäivän aamuna. Rauhallisesti sujuneen synntyksen tuloksena putkahti maailmaan kolme urosta ja kaksi narttua.

 

Into & Kikka yhdistelmä on mielenkiintoinen yhdistelmä työlinjoja, jotka nivovat yhteen menestyneitä tokosukuja ja pidettyjä agilitykoirasukuja.

Into on nuori uros, joka kilpailee menestyksekkäästi agilityn ylimmässä luokassa. Into on aina innokas osallistumaan mihin tahansa aktiviteettiin ja tekeekin kaiken aina täydellä vauhdilla ja hyvällä keskittymisellä. Into tulee toimeen kaikkien koirien ja ihmisten kanssa ja se on aina heiluttamassa häntäänsä ihan jokaiselle. Kotona Intoa ei juurikaan näy, koska se viettää lähes kaiken ajan sängyn alla nukkuen.

Inton molemmat vanhemmat ovat usemman maan tokovalioita ja sen suku on täynnä tokon maailmanmestaruustasolla pärjänneitä koiria (mm. isän sisko  MM1-15 Casey ja emän velipuoli MM3-08 ja MM2-10 Tending Vigor).

Kikka on hyvän kokoinen narttu, joka on arjessa rauhallinen ja vakaa. Mutta vaadittaessa Kikasta löytyy runsaati potkua ja taistelutahtoa. Kikka kilpailee omistajansa Lauran kanssa tokossa ja lisäksi he treenaavat myös agilityä ja hakua. Vähäisestä agility treenimäärärstään huolimatta Kikka on todella miellyttävä ohjattava ja todellinen luonnonlahjakkuus lukemaan rataa ja ohjauksia. Sillä ei koskaan kiehu yli ja se tekee aina parhaansa toteuttaakseen ohjaajansa toiveita.

Kikan isä on Welsin tuonti puhtaista työlinjoista.  Kikan emä on tuotu jenkeistä ja se on täyssisko Euroopassa vaikuttavalle Rising Sun Dark Riderille, joka on tunnetaan lahjakkaita ja pidettyjä agilitykoiria periyttäneenä jalostuskoirana.

Intolla B-B lonkat, 0-0 kyynärpäät, puhtaat olat ja terve selkä (epävirallisesti). Into on geenitestattu CL ja TNS terve, mutta CEA kantaja.

Kikalla on A-A lonkat, 0-0 kyynärpäät, puhtaat olat ja terve selkä ( LTV0, VA0) ja terveet silmät (oikeassa silmässä puuttellinen kyynelkanava). Kikka on geneettisesti IGS ja CEA terve.