Pentue suunnitelmat

Yhdistelmä 1.

Paim2 Saunajaakon Black Panther & Paim3 Erik

Pentujen odotetaan syntyvän Joulukuun 20. päivän tienoilla.

Singha on hyvin miellyttävä, ystävällinen ja arjessa huomaamaton koira. Työskennellessään se on ohjaajanöyrä ja ajatteleva, mutta samalla myös loputtoman työintoinen ja itsenäinen. Lampailla ollessaan sillä on suuri kontrollin tarve ja paljon omia ajatuksia, mutta se on kuitenkin nöyrä ohjaajalle. SIngha toimii meillä kotona työkoirana lampaiden kanssa ja kilpailee tällä hetkellä 2-luokassa paimennuksessa. Lisäksi sen kanssa treenataan agilityä, jossa se kilpailee 2-luokassa. Agilityssä Singha on hyvin pehmeästi ohjautuva ja taitavasti kroppaansa käytävä. Sillä on aina ajatus mukana tekemisessä, eikä se ole ikinä vammautunut tai loukannut itseään. Singha ja kaikki sen sisarukset ovat olleet täysin terveitä luustollisesti ja muutenkin.

Singhalla on A-A lonkat, 0-0 kyynärät, LTV0 VA0 selkä ja terveet silmät. Lisäksi Singha on geneettisesti puhdas kaikkien MyDogDNA testipaketissa tutkittavien sairauksien osalta, myös EAODn.

Singha Koiranetissä

Singhan videoita Instagramissa

Erik on hyvin avoin, reipas ja omilla jaloillaan seisova Norjan tuonti, jonka omistaa Michaela Wigberg. Se on urokseksi melko pieni ja kompaktin kokoinen.  Lampailla ollessaan Erikillä on voimakas eläinfiilis, eikä se halua stressata eläimiä. Työskennellessään se on ohjaajanöyrä,  hyvin päänsä kasassa pitävä ja helposti koulutettava koira. Erik kilpailee paimennuksessa SM-tasolla ja se on valittu edustamaan Suomea vuoden 2022 paimennuksen maajoukkueeseen. Erikin kanssa on keskitytty vain paimennukseen, mutta Erikin suvusta löytyy myös useita arvostettuja toko- ja koiratanssikoiria, hienojen paimenkoirien lisäksi.

Erkillä on B-B lonkat, 0-0- kyynärät ja terveet silmät. Lisäksi Erkki on puhdas kaikkien MYDogDNA testipaketissa tutkittavien geneettisten sairauksien osalta, myös EAODn. 

Erik Koiranetissä

Erik SM-kisojen tuplahakufinaalissa (kohdassa 5.15)


Singa on nyt astutettu onnistuneesti useamman kerran Erkillä ja pentuja voidaan odottaa syntyväksi 20. Joulukuuta. Luovutusikään pennut ehtivät Helmikuun alkupuolella.

Singhan ja Erikin pennut tullaan myymään ensisijaisesti harrastaviin ja kilpaileviin koteihin, paimennuksen, agilityn tai muiden koiraharrastuslajien pariin. Ensimmäiseksi harrastuskoiraksi tai pelkästään perheen lenkkikaveriksi pentuja ei myydä.

Tiedustelut: mila.oravecz@gmail.com


Yhdistelmä 2.

Paim2 Fyhr´s Cass & GK vallhund Foxridge Blake

Juoksua odotellaan alkuvuoteen 2022

Cass on Anne Talasmäen omistama taskuraketti. Cass on pienikokoinen narttu, jolla on paljon luonnetta, taistelutahtoa ja moottoria. Paimentaessaan Cass tykkää painaa lampaita ja se on työskennellessään hyvin sitkeä. Se tulee voimakkaasti eteenpäin, mutta sillä on myös luontaiset flänkit. Cass on kilpaillut SBCAK 2-luokassa ja SPKY 3-luokassa. Cassin kanssa on treenattu myös tokoa, jossa se on todella nopea, kiihkeä ja ohjaajakestävä. Cassillä on kaksi aiempaa pentuetta ja kaikki sen pennut ovat olleet luustoltaan terveitä, paimennuksessa hyvin tykättyjä ja ne ovat aktiivisia myös tokossa, agilityssä ja pk-jäljellä. Yksi Cassin pennuista työskentelee Tullin huumekoirana. Suunnitteilla oleva pentue Blaken kanssa tulee olemaan Cassin viimeinen.

Cassillä on A-A lonkat, 0-0 kyynärät ja terveeksi peilatut silmät. Lisäksi Cass on geneettisesti puhdas kaikkien MyDogDNA testipaketissa tutkittavien sairauksien osalta, myös EAODn.

Cass Koiranetissä

Cass treenaa....tulossa...

Blake on ISDS rekisteröity uros, jonka omistaa Alex Fyhr. Blake on ystävällinen, vilkas ja erinomaisen moottorin omaava melko pieni uros. Blake työskentelee paimenkoirana Ruotsissa ja on paimentaessaan hyvin intensiivinen, fokusoitunut ja nopealiikkeinen. Blakella on useampia pentueita ja se näyttäisi jättävän itseään ja hyvää terveyttä vahvasti myös pennuilleen.

Blaken lonkat ovat Excellent, selkä kuvattu Ruotsissa epävirallisesti terveeksi ja silmät peilattu puhtaiksi 2021. Lisäksi Blake on geneettisesti puhdas kaikkien MyDogDNA testipaketissa tutkittavien sairauksien osalta, myös EAODn.

Blake Vallregissä

Blake lampailla


Cassin juoksua odotetaan alkuvuoteen 2022, jolloin se on tarkoitus astuttaa Blakella.  Cassin ja Blaken pennuille etsitään ensisijaisesti paimennuskoteja, mutta myös muut koiraharrastuslajit huomioidaan. Ensimmäiseksi harrastuskoiraksi tai pelkästään perheen lenkkikaveriksi pentuja ei myydä.

Tiedustelut: mila.oravecz@gmail.com